Széchenyi 2020

Közösségépítő Programunk

A Fény Felé Alapítvány EFOP-1.3.5-16 projektje

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével

Amit szeretnénk elérni: akadállyal élő ellátottjaink bevonásával, sőt aktív közreműködésével egyre közelebb hozzuk hozzájuk az egészséges emberek világát és a fogyatékosok kirekesztését a társadalomból megszüntessük!

KÖZÖSSÉGI AKTIVITÁS ERŐSÍTÉSE

A Fény Felé Alapítvány az EFOP-1.3.5-16-2016-00632 azonosítószámú, „Fény Felé Alapítvány közösségépítő programja” nevű pályázati projektje keretében különböző programok, rendezvények megvalósítását vállalta magára. Célunk, hogy az akadállyal élő, értelmileg akadályozott, önmagukat önállóan ellátni nem tudó gyermekek, fiatalok társadalomba történő beilleszkedését elősegítsük, támogassuk mindebben családjukat is.

Szeretnénk továbbá az idősödő, nyugdíjas korosztály közösségi programokkal való aktivizálását, megmozgatását is elérni. A program keretében három közösség létrehozását és megerősítését vállaltuk: a fogyatékkal élők csoportját, a fogyatékkal élő gyermekek-felnőttek családját, és az idős nyugdíjasok csoportját.  

A három éven keresztül zajló minden programunk  csodálatos lehetőséget kínál arra, hogy az alapítványunk ellátottjai egyre több területen a társadalom felé nyithassanak és részt vegyenek kulturális vagy társadalmi rendezvényeken, egyben  fantasztikus lehetősség arra is hogy mi magunk is olyan rendezvényeket szervezzünk, ahol hozzánk érkeznek azok az emberek, akik nyitottak a társadalmi integrációra. 

Amit szeretnénk elérni: akadállyal élő ellátottjaink bevonásával, sőt aktív közreműködésével egyre közelebb hozzuk hozzájuk az egészséges emberek világát és a fogyatékosok kirekesztését a társadalomból megszüntessük!

Szükséges a Társadalmi szerepvállalás erősítése az akadállyal élő felnőttek részéről?

Remélhetőleg minden programunk ékes példája lesz ennek, hiszen a mai kor jogos elvárása hogy minden társadalmi réteg és csoport kivegye a részét a munkából és csak a kölcsönösség elvén lehet fenntartani a fejlődést minden csoport irányába.

Programjainkon  való részvétel ingyenes, de minden esetben regisztrációhoz kötött.

Megvalósítás

2017. május 2. – 2020. május 2.

Rendezvény

Résztvevő

hu_HUHU_HU
Megszakítás