Fény
Felé
Alapítvány

Tevékenységünk

Alapítványunk fő céljának tekinti az akadállyal élő személyek társadalmi integrációját a normalizáció elveinek figyelembevételével. Tevékenységeink célcsoportja kezdetben az értelmileg akadályozott és halmozottan fogyatékos emberek voltak. Mára kibővült a megváltozott munkaképességű és autizmussal élő személyekkel is. 2013-ban megkezdtük megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatását akkreditált foglalkoztatóként.

Célul tűztük ki, hogy klienseink életminőségét komplex szolgáltatásokkal javítsuk, rehabilitációjukat segítsük.

Szociális foglalkoztatás

Célunk piacképes, eladható, minőségi termékek előállítása és értékesítése. Elnyertük a Segítő vásárlás logó használatának jogát. Árbevételünk teszi lehetővé szociális intézményeink biztonságos működtetését, az ingatlanok műszaki színvonalának folyamatos biztosítását, fejlesztését. Jelenleg három fejlesztő foglalkoztató műhelyünk és öt akkreditált telephelyünk van.
Az ÉTA Országos Szövetség és CÉHálózat (Civil Érdekvédelmi Hálózat) tagjaként részt veszünk az akadállyal élők érdekében vagy ellenük tett intézkedések véleményezésében, az új törvények megszületése előtt a konzultációs munkában és civil fenntartók érdekképviseleti munkájában.

Küldetésünk

A Fény Felé Alapítvány tevőlegesen részt kíván venni az újszerű szociális ellátási formák megvalósításában Magyarországon. Arra törekszünk hogy a jövőben újabb intézményeket (lakóotthont, támogatott lakást) építsünk az értelmi-, mozgássérült és halmozottan sérült emberek igényeinek megfelelően és Fény Felé Esélycentrum néven hálózatban működtessük.

Olyan programok megvalósítására törekszünk, mely felhívja a társadalom figyelmét a fogyatékossággal élőkre, de arra is, hogy saját- és gyermekeink egészségének megőrzése érdekében magunk is egészséges táplálkozással, helyes életmóddal és rendszeres testmozgással sokat tehetünk.

A Fény Felé Kincsesláda műhelyeinkben előállított kézműves termékeink értékesítésére szükségünk volt egy Debrecen frekventált helyén lévő üzlethelyiségre.

Az üzletben megváltozott munkaképességű bolti eladók mellett akadállyal élő gondozottaink is részt vesznek az értékesítésben. Innen szervezzük a külső helyszíneken való értékesítést.

Részt veszünk a szervezett „Segítő vásárlás” programban, amikor cégekhez megyünk ki, hogy a dolgozók nálunk tudják beszerezni családtagjaiknak a karácsonyi, gyermeknapi, húsvéti ajándékokat.

A bolt különlegessége az is, hogy nemcsak a bemutatott termékeket lehet nálunk megvásárolni, hanem egyéni kívánságokat is igyekszünk teljesíteni.