Táncoló Talpak

Néhány éve, hogy egy törékeny, pici lány bekopogott napközink ajtaján azzal a kéréssel, hogy szeretne táncot tanítani napközink lányainak, fiainak önkéntes munkában.

Gál Judit

Gál Judit táncoktató

Egészen kisgyermek korom óta foglalkoztat a tánc…

Táncoló Talpak Tánccsoportja

A Táncoló Talpak Táncegyüttes 2017 októberében alakult, 12 fő lelkes taggal. Vezetőjük Gál Judit, aki önkéntesként dolgozik velük. Tánc terén folyamatosan, jelenleg is képzi magát. Több évig balettozott, majd különböző tánctechnikák megismerésén át, – mint a kontakttánc, butoh, Lábán féle rúdtánc – hozta létre saját irányvonalát.

A tánc ősi módszer, mely a test és lélek felszabadítására is alkalmas.

Természetes gyógymód – tanácsadóként számos különböző mozgásformával találkozott, és egyre inkább elmélyítette tudását a tánc, gyógyító erejében. Hitvallása szerint nincs szép, vagy csúnya mozdulat, csak őszinte, szívből és lélekből jövő, vagy felületes, nem belülről érkező.

Célja, a fizikai és lelki egészség megőrzésén túl, hogy arra inspiráljon, hogy legyünk kreatívak, megtanuljuk felvállalni magunkat a táncon – a mozdulaton keresztül.

A tánc által minél mélyebben megismerjük önmagunkat, társunkat és a körülöttünk lévő világot. Mindenkit arra bíztat, hogy merjen élni a tánc lehetőségével, bátran vállalják fel önmagukat a táncon keresztül.

Gál Judit találkozása a fiataljainkkal

Hajdanán egy törékeny, pici lány bekopogott napközink ajtaján azzal a kéréssel, hogy szeretne táncot tanítani napközink lányainak, fiainak önkéntes munkában. Amolyan „megméretem magam” kérés volt ez, amit örömmel fogadtunk.

Már néhány éve járt hozzánk Gréti, aki klasszikus táncokat oktatott heti rendszereséggel. Imádták Grétit és imádták a táncot. Gréti akkor középiskolás diák volt és hobbi táncos. Élete másfele vezette.

Judit néhány hét alatt csodákat tett nálunk. A hét legfontosabb programja a táncóra lett. A „Táncoló talpak” nevet a kis esetlen pingvinektől vették és közösen találták ki. Lassan jöttek a fellépések, ahol Roland egyéni tánca, de a csoport táncai is minden alkalommal hatalmas közönség sikert aratnak.

Gál Judit, aki jelenleg is aktívan táncol a Modern Tánc és Játék Stúdióban. Több évig balettozott, majd különböző tánctechnikák megismerésén át, – mint a kontakt tánc, butoh, Lábán féle tudattánc- hozta létre saját irányvonalát. A tánc ősi módszer, mely a test és a lélek felszabadítására alkalmas

Természetes gyógymódtanácsadóként számos különböző mozgásformákkal találkozott, és egyre inkább elmélyítette tudását a tánc  gyógyító erejében. Hitvallása szerint nincs szép, vagy csúnya mozdulat, csak őszinte, szívből és lélekből jövő, vagy felületes, nem belülről érkező mozdulat. Célja, hogy a fiatalok megtanulják felvállalni önmagukat a táncon, a mozdulatokon keresztül.  A tánc által minél inkább megismerjék önmagukat, társukat és a körülöttük lévő világot . Mindenkit arra biztat, merjen élni a tánc lehetőségével, bátran vállalják fel önmagukat a táncon keresztül.

„Nincs szép vagy csúnya mozdulat” – Táncoló Talpak örömtánca

Fellépéseink

Tánc

Tánc

A tegnapi napon a Táncoló talpak tánccsoportunk is újra megkezdte a gyakorlást!

Bélyegek és virágok kiállítás

Bélyegek és virágok kiállítás

A Fény Felé Alapítvány tánccsoportja két tánccal lépett fel 2019.augusztus 12-én 15 órától
a Debreceni Kölcsey Központban Szendrei Czimer Judit kiállításának megnyitóján.

Táncoló talpak  fellépése a józsai Grundavatón és gyermeknapon

Táncoló talpak fellépése a józsai Grundavatón és gyermeknapon

Táncoló talpak, a Fény Felé Alapítvány tánccsoportjának fellépése szombaton a józsai Grundavatón és gyermeknapon. Remek nap volt a szombati (május 25.). Több ezer látogató között és előtt szerepeltek táncosaink, de szerveztünk kézműves foglalkozásokat, értékesítettük...

Örömtánc 2019

Örömtánc 2019

Örömtánc 2019 Meghívó Örömtáncra a debreceni Kossuth téren. Ismét szervez Örömtáncot fogyatékkal élőknek, időseknek, fiataloknak, középkorúaknak, gyerekeknek a Fény Felé Alapítvány Debrecenben a Kossuth téren 2019. április 29-én, hétfőn délelőtt a Tánc Világnapján....

Magamról

Gál Judit táncoktató

“Egészen kisgyermek korom óta foglalkoztat a tánc. Valójában nagyon keveset tanultam a tánc mestereitől, de ennek ellenére a tánc mégis körbefonta az életemet. Voltak időszakok, amikor háttérbe szorítottam magamban ezt az érzést, így nem is a saját életemet éltem. Ha táncoltam feltöltődtem, önmagam lehettem, korlátaimat ledobtam.

Aztán életem egy szakaszában, amikor magánéleti krízisbe kerültem családommal együtt ösztönösen újból a tánc gyógyító erejéhez nyúltam. Ez az út vezetett el a Ma-Uri masszázshoz.

Természetes gyógymód tanácsadóként számos alternatív gyógyító kezelési lehetőséggel ismerkedhettem meg, melyek a test, a lélek, a szellem egységén alapulnak. Megtapasztaltam sokféle masszázs technikát, mint a svédmasszázs, nyirokmasszázs, thai-masszázs. Azonban a Ma-Uri masszázs jelenti számomra a kiteljesedést. Miközben masszázst adok, magam is átitatódok azzal a szeretetteljes légkörrel, ami létrejön egy-egy kezelés alatt. Hálás vagyok a sorsnak, hogy a Ma-Uri által megízlelhetem a teljes harmóniát.”  Gál Judit: magamról

Bélyegek és virágok kiállítás

Kapcsolat

9 + 10 =

ffamentes@gmail.com

+36 52 787 993

hu_HUHU_HU
Megszakítás