Támogatott lakhatás

Hogyan épül a Kincsesláda ház

Kísérje figyelemmel, mi történt a Kincsesláda házban a kezdetektől!

Mérföldkövek

2019.09.23.

Bekerültek az ablakok

Készülnek az emeleti szobák falai. Szépen halad a Kincsesláda ház építése.

2019.10.03.

2019.12.19.

Kulcs átadása

Az építkezés képekben

Kincsesláda ház kerítés

Kerítés építés 2020. szeptember

Amikor a valóságban is fogjuk egymás kezét

Két tagszervezet, a Fény Felé Alapítvány és a Búzavirág Alapítvány együttműködéséről

Sok szó esett már a koronavírus első hulláma miatt kialakult nehézségekről, problémákról, amit az ÉTA tagszervezetei átéltek. A szociális intézményekben bevezetett kijárási és látogatási tilalom is komoly kihívás elé állította a dolgozókat. Az itt kieső állami támogatások pótlásának egyik lehetséges formája a fejlesztő és akkreditált műhelyekben előállított termékek számának felfuttatása, árbevételünk növelése. Ez sem egyszerű abban az időben, amikor a gazdaság megállt, megszűntek a megrendelések. Ezért jelentős, hogy megnéztük tartalékainkat és megkezdtük a hasonló feladatokat ellátó szervezetekkel valő együttműködést új formában megvalósítani. Csatlakoztunk az ÉTA felhívására és az együttműködést az ÉTA tagszervezetekkel kezdtük.
1000 db maszkot varrt az EPAM Systems Kft megbízásából a vámosújfalui Búzavirág Alapítvány és a debreceni Fény Felé Alapítvány műhelye. Igazi kihívás volt “egy multinak” dolgozni, hisz mennyiség és minőség fontos szempont volt. A meghívásos pályázatra a két szervezet nyújtott be érvényes pályázatot. Úgy gondoltuk összefogunk, így mindkét szervezet munkához jut. Akkor még nem gondoltuk mennyi akadályt kell leküzdeni, hogy minden alapanyag, varrás egyforma legyen. De sikerült.

 

A következő lépés, volt, hogy a Fény Felé Alapítvány épülő TL háza kerítésének elkészítésre a Búzavirág Alapítványt kérte fel. A vesszőből készült kerítés igazi díszévé vált a háznak.
hu_HUHU_HU
Megszakítás