Fény Felé Alapítvány

Függetlenség u. 60.

4225 Debrecen Függetlenség utca 60.
Intézményvezető: Béres Vanda

Fogyatékosok Nappali Ellátása és Házi segítségnyújtás

BEMUTATKOZÁS

Helyrajzi szám: 26121/3 274.34 m2

– Fogyatékosok Nappali Ellátása 30 fő számára,
– Házi segítségnyújtás 18 fő számára
– Fejlesztő foglalkoztatás 15 fő számára

Az ikerház 961 nm-es teljes közművel ellátott telken található, az úttest most kapott új burkolatot. A buszmegálló 50 méterre található. A két ház bruttó alapterülete 264 nm.

A házakat építette a Masszívhaus Kft. Kovács Zoltán tervező szakmérnök tervei alapján.

Az épület két család számára lakóháznak épült és 2023. július 06-án kapott Hatósági Bizonyítványt. Ezt követően kezdtük meg a Rendeltetés módosítási tervdokumentáció beadását, annak kézbevétele után az épület átalakítást és akadálymentesítését.
A kivitelezést a Novum-Lak Kft. szakemberei végezték el. Az akadálymentesítés érdekében kibontás után 1,5 méterre bővült a folyosó, több ajtó a kívánt akadálymentes szélességet kapott, a két házat összenyitottuk egy átjáróval, akadálymentes mosdó készült, kapaszkodókat, rámpát építettünk be.

A házak eredetileg is hőszivattyúval készültek. Ennek gazdaságos működtetése szükségessé tette a napelemek elhelyezését. Sajnos már nem volt lehetőség arra, hogy az áramszolgáltató befogadja a háztartási méretű kiserőműveket. A Solar Kit Hungary Kft. a két házra 34 db napelem modult (Risen Solar), 2 db SolaX X3-Hybrid-5.0-D invertert és 2 db akkumulátort tervezett és szerelt fel az EFOP-2.2.25.-22-2022-00020 pályázatunk segítségével. Így a hibrid rendszer remélhetően átmenetileg biztosítja a gazdaságos működtetést, az elektromos mikrobusz töltését.

A berendezési tárgyakat, bútorokat, konyhai eszközöket, háztartási gépeket, telefont, kamerát, laptopot, nyomtatót a debreceni Andó Bútoripari Kft. szerezte be számunkra. A bútorok jelentős részben a pályázatból tudtuk finanszírozni, de már egy konyhaszekrényt, a be nem tervezett pluszmunkákat, a kertépítést, öntözőberendezést, növényeket önrészből finanszíroztuk.

A támogatásból a már meglévő szolgáltatások is fejlesztésre kerültek:

Fő törekvésünk volt, hogy a Fény Felé Esélycentrum minden intézménye kapja meg a szükséges energetikai fejlesztést, hisz ez a gazdaságos működtetés záloga, hogy korszerűsítjük az évek alatt elrongálódott eszközöket, az elavult kazánt. A fejlesztések eredményeként egy komfortos, gazdaságosan fenntartható, a mai kor követelményeinek megfelelő intézményhálózat jött létre , mely modern helyszínt biztosít a gondozásához, fejlesztéshez, foglalkoztatáshoz, lakhatáshoz.

A Harmat utca 41. és a Függetlenség utca 60. szám alatt két szakmai egységen belül, két szakmai egység vezetővel 86 fogyatékossággal élő felnőtt nappali ellátása, fejlesztése, gondozása valósul meg. A két intézmény a Fény Felé Esélycentrum részeként összehangolt szakmai munka alapján működik. 

Virtuális séta – Függetlenség u. 60.

hu_HUHU_HU
Megszakítás