Fény Felé Alapítvány

Alkotás u. 100.

4225 Debrecen Alkotás utca 100.
Intézményvezető: Gulyás Csilla

Támogatott Lakhatás 12 fő részére

Egyszintes két épületből álló új építésű az EFOP-2.2-25-22-2022-00020 pályázatból 2023-ban megépült  ház.

Helyrajzi száma: 26404/1-2

Nettó 261 m2, két lakóegységből álló lakóház.

A házakat megépítette és akadálymentesítette a Novum-Lak Kft .

Az első ház 124,83 nm, három kétágyas lakószobás + segítő szoba, nappali, konyha, fürdő, kamra, garázs, nagy terasz. A ház gázfűtéses, napelemmel ellátott, a meleg vizet és a fűtést hőszivattyú, klíma biztosítja. Itt a pályázatnak köszönhetően kialakítottuk a 3. két ágyas szobát, valamint hőszivattyú beépítése történt.

A második ház 168,81 nm, hatalmas közösségi tér a nappali, konyha, két fürdőszoba (egy teljesen akadálymentes) három kétágyas szoba, garázs, terasz, mely közvetlenül a kertre néz. A házat fokozott szükségletű, nagyobb ellátási szükségletű személyeknek terveztük ezért itt 4 db hidraulikus ágy, betegemelő is beszerzésre került a pályázatból.

Korszerűsítés és átalakítás tekintetében itt is hőszivattyú került beszerelésre, a nagyobb fürdőszobát akadálymentesítettük, két hálószoba bejárati ajtaját kiszélesítettük, a bejárathoz rámpát és korlátokat szereltünk fel, a villanykapcsolókat is átépítettük.

A berendezési tárgyakat, világítótesteket, bútorokat, konyhai eszközöket, háztartási gépeket, telefont, laptopot, nyomtatót a debreceni Andó Bútoripari Kft. szerezte be számunkra.

A Fény Felé Kincsesláda műhelyben előállított kézműves termékeink bevételéből, a Wavin Hungary Kft 1 millió forintos adományából termőföld került az udvarra. Ide ültettük el a korallberkenye, babérmeggy, laylandi ciprus töveket, de ide kerül az ÉTA Országos Szövetségtől kapott rózsatő mellé a debreceni BMW-től az Önkormányzat segítségével kapott 84 db hortenzia tő, a tihanyi Bartus Sándortól érkezett 30 db adomány levendulapalánta is.

A garázsban parkol  az egyik OPEL Zafira 9 személyes elektromos mikrobusz, amit szintén az EFOP pályázat segítségével vásároltunk meg.

Virtuális Séta – Alkotás u. 100.

hu_HUHU_HU
Megszakítás