Our mission

Az 1993-ban Debrecenben alapított Fény Felé Alapítvány a fogyatékossággal élő autista, mozgássérült, és halmozottan sérült emberek megbízható partnere kíván lenni életük folyamán, minden életkorban. Hiszünk abban, hogy nekik is joguk van egyéni lehetőségeiknek és igényeiknek megfelelő életet élni a társadalom tagjaként, emberhez méltó bánásmódban részesülni, tanulni, dolgozni, sportolni, szórakozni. 

 

 

 

Adjuk össze egy sószoba árát a fogyatékkal élőknek!

Debrecenben 2010. november 10. óta működik a Fény Felé Esélycentrum, ahol fogyatékossággal élők számára biztosít a Fény Felé Alapítvány fejlesztést, képzést, szervez közösségi programokat.

2022-ben célunk, hogy a már meglévő fényterápiás szobánk mellett kialakítsunk egy sószobát is ellátottaink részére.

A szolgáltatást az intézmény fogyatékkal élő ellátottai pihenésre és gyógyulásra használhatják.

A gyűjtésünket megtalálja az Adjukössze.hu honlapján is.

 

 

 

 

 

Támogatóink:

Köszönjük Matey István, fotóművésznek a sok-sok csodálatos fotót, amit alapítványunk 25. születésnapja alkalmából készített rólunk !

 We count on your support for achieving our objectives.

 

“A társadalom az, amely a fogyatékosságot szüli. Míg a legtöbb sérülést születéskor vagy különböző későbbi balesetek során szenvedik el, ezek szörnyű hatása a személy életére gyakran nem annyira a sérülés természetétől, hanem a többiek hozzáállásától függ. Különleges igényű emberek százezreit zárjuk be bentlakásos intézetekbe, s még az a kevés szerencsés is, akinek ezen igényeit a saját közösségén belül tudják kielégíteni, rendszerint a többiektől elkülönítve, megbélyegezettséget sugalló körülmények közt találja magát”

 Dr. Sol Gordon

en_GBEN