Adó 1 % felajánlás

Szeretne segíteni?

Kérjük 2020-ban is rendelkezzen adója 1% -ával és segítse az akadállyal élők ellátását, a Fény Felé Esélycentrum hálózatának működtetését, a Kincsesláda Ház berendezési tárgyainak megvásárlását!

Kérjük töltse le és nyomtassa ki adó 1%-os nyilatkozatát, melyet megtalál honlapunkon is.

Tegye kis borítékba és írja rá az Ön nevét, bejelentett lakcímét, adóazonosító jelét, majd a lezárt borítékot a ragasztás mentén keresztezve írja alá, hogy a rendelkezése érvényes legyen.

Juttassa el munkáltatójához vagy, könyvelőjéhez 2020. május 10-ig vagy a bevallástól elkülönülten 2020. május 20-ig közvetlenül a NAV-hoz (APEH-hez) és segítse ezzel a Fény Felé lakóotthon megépítését !

Fény Felé Alapítvány

Adószám: 18540855-1-09

Köszönjük, hogy adója 1 százalékával támogatja az akadállyal élő embertársait !

Mit kell tennie?

1. Ha egyéni vállalakozó vagy ÁFA bevallásra kötelezett magánszemély, az eva és a kata hatálya alá bejelentkezett egyéni vállalkozó, akkor 2020. február 25-ig adhatja le adóbevallását a NAV (APEH)-nak. Ha adója 1%-áról nem rendelkezett, azt utólagosan is megteheti a bevallás részét képező 19SZJA-EGYSZA jelű önálló nyomtatványon, 2020. május 20-ig. 

2. Amennyiben magánszemélyként küldi be adóbevallását, és rendelkezik ügyfélkapu regisztrációval, akkor itt: Nemzeti Adó és Vámhivatal E-SZJA oldalán keresztül könnyedén kitöltheti rendelkező nyilatkozatát és adóbevallását is ellenőrizheti. Fontos! Március 15-től lesz elérhető! 

A kedvezményezett adószáma rovatba írja be kötőjel nélkül a: 18540855-1-09 adószámot, így támogathatja az akadállyal élőket ! A kötőjelet a rendszer automatikusan teszi be, ön csak a számokat írja be. Fontos! Március 15-től lesz elérhető! 

3. Aki nem rendelkezik ügyfélkapuval, március 18-ig telefonon vagy elektronikus úton kérheti, hogy a NAV a bevallási tervezetet papíralapon, postán küldje el önnek. A NAV a kérelem nyilvántartásba vételéről az adózó által választott kapcsolattartási formában tájékoztatja az ügyfelet. Amennyiben nem kéri március 18.-ig a postázást, akkor adóbevallási tervezetét már csak személyesen, a NAV ügyfélszolgálatán tekintheti meg. Adó 1%-át ez esetben is felajánlhatja,

Ha nincs ügyfélkapuja az adó 1 %-áról a 19SZJA-EGYSZA jelű nyomtatványon rendelkezhet amelyet, 2020. május 20-ig küldheti el az adóhivatalhoz postai úton vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen.

Amennyiben az adóbevallás leadásakor nem rendelkezett a jövedelemadó egy százalékáról, később is lehetőség van feladni a rendelkezést; egészen 2020. május 20-ig. ügyfélkapun keresztül elektronikusan, vagy a korábbi években megszokott módon, önállóan lezárt, adóazonosító jelével ellátott postai borítékban (amelyet a ragasztást keresztezve aláírni szükséges)postán vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen.

Köszönjük, hogy gondol ránk !