Segíteni szeretne?

Több támogatási lehetőség közül is választhat.

Adományzás

Vásárolja meg ezt a terméket és ezzel is alapítványunkat támogatja

Banki átutalással

 • OTP Bank RT
 • Bankszámlaszám: 11738008-20700829
 • Közlemény: Kincsesláda Ház építése

Készpénz adomány urnába

Adománygyűjtő urnába helyezett készpénz adománnyal. A Fény Felé Alapítvány urnái  megtalálhatóak a debreceni MANDULA  cukrászdák mindegyikében (Debrecen Liszt Ferenc u. 10., Ember Pál u. 23., Bethlen u. 46.-Mandula Cafe, Kishegyesi út 1-11.- Mandula Pont a Tescoban Miért nem fogadunk el borravalót?“), a debreceni HBZ Kft-nél (Galamb u. 23-29.), a Vas műszaki boltban (Debrecen, Dósa Nádor tér 7, 4024) és a Fény Felé Kreatív Stúdió ajándékboltunkban (Debrecen Csók u. 3.) és az Auchan Áruházban a nyugati  bejárattal szemben levő elárusító helyünkön.

Kiemelt célunk 2019-ben a Fény Felé Kincsesláda Ház (Támogatott lakhatás) megépítése 4225 Debrecen Deák Ferenc utca 6. szám alatt,  ahol 12 akadállyal élő fiatal számára biztosítunk életük végéig tartó lakhatást, fejlesztést, ellátást.

Az Adjukössze.hu-t a Nonprofit Információs és Oktató Központ Alapítvány üzemelteti.

Támogatás adója 1%-ával

Kérjük 2019-ben is rendelkezzen adója 1% -ával és segítse az akadállyal élők ellátását, a Fény Felé Esélycentrum hálózatának működtetését, a Kincsesláda Ház megépítését!

Kérjük töltse le és nyomtassa ki adó 1%-os nyilatkozatát, melyet megtalál honlapunkon is.

Tegye kis borítékba és írja rá az Ön nevét, bejelentett lakcímét, adóazonosító jelét, majd a lezárt borítékot a ragasztás mentén keresztezve írja alá, hogy a rendelkezése érvényes legyen.

Juttassa el munkáltatójához vagy, könyvelőjéhez 2019. május 10-ig vagy a bevallástól elkülönülten 2019. május 20-ig közvetlenül a NAV-hoz (APEH-hez) és segítse ezzel a Fény Felé lakóotthon megépítését !

Fény Felé Alapítvány

Adószám: 18540855-1-09

Köszönjük, hogy adója 1 százalékával támogatja az akadállyal élő embertársait !

Mit kell tennie?

1. Ha egyéni vállalakozó vagy ÁFA bevallásra kötelezett magánszemély, az eva és a kata hatálya alá bejelentkezett egyéni vállalkozó, akkor 2019. február 25-ig adhatja le adóbevallását a NAV (APEH)-nak. Ha adója 1%-áról nem rendelkezett, azt utólagosan is megteheti a bevallás részét képező 18SZJA-EGYSZA jelű önálló nyomtatványon, 2019. május 20-ig. 

2. Amennyiben magánszemélyként küldi be adóbevallását, és rendelkezik ügyfélkapu regisztrációval, akkor itt: Nemzeti Adó és Vámhivatal E-SZJA oldalán keresztül könnyedén kitöltheti rendelkező nyilatkozatát és adóbevallását is ellenőrizheti. Fontos! Március 15-től lesz elérhető! 

A kedvezményezett adószáma rovatba írja be kötőjel nélkül a: 18540855-1-09 adószámot, így támogathatja az akadállyal élőket ! A kötőjelet a rendszer automatikusan teszi be, ön csak a számokat írja be. Fontos! Március 15-től lesz elérhető! 

3. Aki nem rendelkezik ügyfélkapuval, március 18-ig telefonon vagy elektronikus úton kérheti, hogy a NAV a bevallási tervezetet papíralapon, postán küldje el önnek. A NAV a kérelem nyilvántartásba vételéről az adózó által választott kapcsolattartási formában tájékoztatja az ügyfelet. Amennyiben nem kéri március 18.-ig a postázást, akkor adóbevallási tervezetét már csak személyesen, a NAV ügyfélszolgálatán tekintheti meg. Adó 1%-át ez esetben is felajánlhatja,

Ha nincs ügyfélkapuja az adó 1 %-áról a 18SZJA-EGYSZA jelű nyomtatványon rendelkezhet amelyet, 2019. május 20-ig küldheti el az adóhivatalhoz postai úton vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen.

Amennyiben az adóbevallás leadásakor nem rendelkezett a jövedelemadó egy százalékáról, később is lehetőség van feladni a rendelkezést; egészen 2019. május 20-ig. ügyfélkapun keresztül elektronikusan, vagy a korábbi években megszokott módon, önállóan lezárt, adóazonosító jelével ellátott postai borítékban (amelyet a ragasztást keresztezve aláírni szükséges)postán vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen.

Támogatás tárgyi eszközökkel, személyes hozzájárulással

Munkánkhoz nemcsak közvetlen tárgyi eszközökkel, hanem különféle szolgáltatások ingyenes vagy kedvezményes biztosításával is hozzájárulhatsz a könyvelési szolgáltatástól a raktározásig. Az így fennmaradó összeget közvetlenül a családok segítésére tudjuk fordítani.

Amire egész évben nagy szükségünk van
 • Irodaszerek
 • Kommunikációs eszközök
 • Szállítmányozási szolgáltatások
 • Informatikai tanácsadás
 • Rendezvénytechnika, színpadi kellékek
 • Személyzeti tanácsadás
 • Grafikai és filmprodukció
 • Nyomdai szolgáltatások
 • Médiafelületek, megjelenési lehetőségek
 • Hosszú távú, szakmai önkéntesség (jogi, kommuninkációs tanácsadás, szervezetfejlesztés, programozás, stb.)
 • kézműves termékeink megrendelésére, vásárlókra, mert ezzel munkát adhat megváltozott munkaképességű dolgozóinknak
Nagyon köszönjük, hogy gondol ránk.

Lépjen velünk kapcsolatba!

Vállalati adományozóként, adóigazolásunk birtokában a felajánlása 120%-a leírható a céges adóalapból.

Kérjük, írja meg nekünk, ha bármilyen felajánlást kíván tenni a közhasznú tevékenységünkre.

Támogatás önkéntes munkával

Számíthatunk az idejére és a szakértelmére?

Az idén 26. születésnapját ünneplő Fény Felé Alapítvány munkáját gyakran illetik dicsérettel. Mindennapi munkánk és erőfeszítéseink eredményét alighanem a nagyon elkötelezett munkatársaink mellett, lelkes önkénteseink teszik átlagon felülivé.

Számíthatunk rájuk a családi napjaink lebonyolításakor, adománygyűjtő eseményeinken, segítőként lakóotthonunkban, napközinkben, néha az irodánk valamelyik íróasztala mellett, vagy éppen otthon a saját számítógépeik előtt. Az akadállyal élő ellátottainkkal  játszanak, fényképeznek, összeraknak és szétszednek, adminisztrálnak, fordítanak, szállítanak, véleményeznek, segítenek intézményeink építésében, karbantartásában, kertet ásnak és gondoznak, takarítanak, segítenek termékeink értékesítésében és reklámozásában, segítik az akadállyal élőink munkavégzését.

Ön miben tudna segíteni?

A rendezvényszervezéstől, a marketing munkán át  a szociális intézményeink működésének segítéséig számtalan módon segítjük a fogyatékos emberek, hozzátartozóik életét és a velük foglalkozó szakemberek munkáját. Ebben a nagy hálózatban biztosan a ön idejének, tudásának, szakértelmének is megtalálnánk a helyét. Nem hiszi? Csak tegyen egy próbát!

Nincs kifogás. Örülünk önnek!

Nem baj, ha nem tudja nekünk ajánlani egy egész hetét. Nem baj, ha nem tud ideutazni hozzánk a debreceni intézményeinkbe irodánkba. Nem baj, ha csak 1-2 órát tudna ránk szánni. Nem baj, ha túl fiatalnak vagy túl idősnek érzi magát. Nem baj, ha nem találkozott még személyesen sérült emberekkel. A lényeg, hogy bízhassunk önben. És ami még fontosabb, hogy ők is bízhassanak önben.

Vállalati és baráti közösségek jelentkezését is várjuk: