Bemutatjuk Szarukán Andrea szülőt, akit új kuratóriumi tagként köszönthetünk Alapítványunknál:

Andrea három gyermek édesanyja. Az intézménybe Gitta kislánya jár, aki Down syndromás, középsúlyos értelmi fogyatékossággal él. Eleinte csak a nyári szünetekben volt az intézmény tagja, de amint befejezte tanulmányait a Bárcziban, utána a mindennapjaink része lett.

Andrea végzettségét tekintve pedagógus, majd amikor sérült gyermeke született, mindent szeretett volna tudni a vele kapcsolatos további teendőkről, így egy posztgraduális képzés keretében az ELTE-n elvégezte a gyógypedagógus szakot. Fontos hivatásának érzi azóta is, hogy a fogyatékkal élők ne elszigetelten elrejtve éljenek, hanem a társadalom szerves részét képezzék.

Több alkalommal is tevékenyen vett részt szülői csoportokban Gitta okán, a speciális oviban, lovasterápián, az iskolában. Gittának egy nővére és egy bátyja van, akikkel szoros a kapcsolat és az életük szerves részét jelenti Gitta és az ő fogyatékossága.

Jelenleg Andrea gyógypedagógusként dolgozik, a Kazinczy Ferenc általános Iskolában, ahol a feladata az SNI-s tanulók fejlesztése.

Nagy megtiszteltetésnek érezte felkérésünket a Kuratóriumi tagságra, melyet örömmel elfogadott.

hu_HUHU_HU