A Fény Felé Alapítvány pályázatot ír ki saját életén keresztül megírt, és alapítványunk életéhez kapcsolódó történet megírására.

Az Alapítvány rendezvényeiről, programjairól az elmúlt években számtalan újságcikk, facebook bejegyzés készült, amelyben bemutattuk a fogyatékossággal élők ellátást, a létrehozott szociális intézményeinket, az üzletünket. De most valami mást szeretnék…. Egy könyvet írni, melyben a szülők, hozzátartozóik, dolgozóink, és mindazon személyek, akiknek az életétben a Fény Felé Alapítvány valami nyomott hagyott egyéni történeteiket osztanák meg.

A pályázat célja: Azt szeretnénk megmutatni, hogyan változott Magyarországon, ezen belül Debrecenben a fogyatékossággal élő emberek helyzete. Miért és hogyan jött létre 1993-ban a Fény Felé Alapítvány. Mit adott az Egészségügyi Gyermekotthon lakóinak és dolgozóinak. Hogyan változott meg az első 9, az akkori Gyermekotthonból a Fény Felé Gondozóházba kikerülő fiatalember élete az elmúlt huszonegy év alatt.

Történeteket szeretnénk megosztani a minden gyakorlati példa és tapasztalat és legfőképpen minden meglévő pénz nélkül megvalósított és beindított szociális intézményrendszerünk, az Esélycentrum hálózat kiépítéséről. Itt is történeteket mutatunk be. De szó lesz adomány gyűjtéseinkről, hazai és nemzetközi támogatóinkról, az ÉTA Országos Szövetséghez és a CÉHálózathoz való csatlakozásunkról, álmaimról, melyek fokozatosan megvalósultak azáltal hogy közös álmok voltak – az elmúlt 28 évben.

Történetünket nem én egyedül szeretném megírni, hanem VELETEK KÖZÖSEN. Kérek mindenkit olvassa és adja tovább a hírt : A Fény Felé Alapítvány pályázatot ír ki saját életén keresztül megírt, és alapítványunk életéhez kapcsolódó történet megírására. Arra vagyok kíváncsi mit adott nektek személy szerint a Fény Felé Alapítvány, mit adtatok és mit kaptatok az alapítványtól. De azt is szeretném a könyv lapjain keresztül bemutatni – és itt elsősorban a szülőkre számítok – hogyan élte, illetve éli meg a családotok gyermeketek fogyatékosságát.

Miért választottatok minket, egyáltalán hogyan jutottatok el hozzánk és miért? De várunk történeteket rendezvényeinken való részvételről. Próbáltam összeszámolni hány dolgozója volt 1993-tól a Fény Felé Alapítványnak. 500-ig jutottam, majd feladtam a számolást. Várok egyéni siker vagy kudarctörténeteket a nálunk töltött munkaéveitekről. A történeteket lehet kézzel megírni, de legjobb word programban leírni.

Lehet kérni, hogy magnóra meséltek és mi legépeljük. Minden “szerzőt” kérek lehetőség szerint 2-3 saját magát is ábrázoló fotót mellékeljen pályázatához. A legjobb történetek megjelennek a könyvünkben! A történetek terjedelme max. 31 gépelt oldal. Beérkezés legvégső határideje 2021. július 10. A könyv kiadója a Fény Felé Alapítvány, szerkesztője Nyári Juli, Sullerné Márta és Barbócz Kati lesznek.

Forrás: alapítványunk GINOP-5.1.7-17 elnyert pályázata, az ÉTA Országos Szövetség támogatása, adományok. A könyv bevételét a Harmat utcai napközi megépítésekor és a Rózsástelep utcai műhelyünk megvásárlásakor felvett hitelek visszafizetésére fogjuk fordítani. Mert ameddig a jelenlegi hiteleket nem fizettük vissza nem tud a Fény Felé Alapítvány tovább fejlődni.

Kérdés esetén bátran hívjatok, írjatok: +36 20 313 3574 , info@fenyfele.hu

Híreink

Facebook

hu_HUHU_HU