Tíz éves a Fény Felé Alapítvány Nappali Intézménye

10

2020. november

A Fény Felé Alapítvány 2009-ben 57.874.062-Ft támogatást nyert az ÉAOP 5.1.3.-2008-2014 támogatási rendszerétől, melynek célja a régiós civil szervezetek infrastrukturális feltételeinek fejlesztése.

Az elnyert támogatási összeg és a rendelkezésre álló önrésszel belekezdtünk az építkezésbe, mely 2009 őszén kezdődött és 2010. november 10.- én működési engedélyt kaptunk 32 fogyatékkal élő személy napközbeni ellátására, az „Esélycentrum és szociális foglalkoztató” elnevezésű nappali intézmény működtetésére.

A Fény Felé Esélycentrum létrehozásával egy 250 nm-es, teljesen akadálymentes épület jött létre, ahol a mai napig is értelmileg különböző mértékben sérült ellátottak számára biztosítunk nappali ellátást. Az intézmény vezetője 2019-ig Balázsné Pánya Edit volt.
Edit köszönjük munkádat, és jó egészséget kívánunk.

2019. év a bővítések éve volt. A Fény Felé Támogatott lakhatás építésével párhuzamosan a napközi épületét korszerűsítettük, majd bővítettük. Az új vezető Lugosi Boglárka, első komoly feladata az ellátotti létszám növelése volt. Férőhelyünket 32 főrről 56 főre bővítettük.

Jelenleg 51 ellátási szerződésünk van. A működési idő alatt 110 ellátási szerződést kötöttünk meg.

Az Esélycentrumban fejlesztés, szabadidős programok, terápiák zajlanak napközben, de lényeges, hogy az ellátotti létszám 88 %-a munka szerződéssel vagy a munka törvénykönyve szerinti fejlesztési jogviszonyban áll az alapítvány fejlesztő vagy akkreditált Kincsesláda műhelyében, így jövedelemhez is juttatjuk.

hu_HUHU_HU
Megszakítás