Krónikus betegek, fogyatékossággal élők segítik Debrecenben is a koronavírus elleni védelmet.

Többször használatos biopamut anyagból készült szájmaszk gyártását kezdte meg Kincsesláda műhelyében megváltozott munkaképességű dolgozókat foglalkoztató Fény Felé Alapítvány. Az elmúlt napokban megszerveztük, hogy a dolgozóink jelentős része otthonról tudjon varrni, dolgozni. Bentlakásos és nappali ellátást biztosító szociális intézményeink a kijárási és látogatási tilalom miatt bezártak, de nagyon sok feladatot családjuk segítségével otthon is el tudnak végezni a fogyatékossággal élő ellátottaink. A sterilizálható pamut maszk kézműves termék, hisz szabni, varrni, vasalni, termékcímkét elhelyezni, csomagolni szükséges. Napi 200-300 db-nál egyelőre nem tudunk több szájmaszkot legyártani. Készül fehér és biopamut anyagból. Megrendelhető a Kreatív Stúdióban. Mobil: +36 20 594 9818.

Otthoni munkavégzésre kihelyeztük a szövőszékeket, alapanyag előkészítés feladatait, adminisztrációt Így a fejlesztő és akkreditált műhelyeinkben, napközinkben, lakóotthonunkban, Csók utcai ajándék boltunkban a munka nem szünetel, dolgozóinkat nem szükséges kényszer pihenőre küldenünk. Számítunk a szülők, hozzátartozók, önkéntesek segítségére.

Ezzel párhuzamosan megszerveztük az otthon maradottak mentálhigiénis segítését, amit szociális szakembereink biztosítanak. Hatalmas kihívás lesz, hogy az elkövetkező hetekben megtanuljuk és megtanítsuk hogyan tudjuk a szociális munkát telefon, internet, facebook, messenger, stb. keresztül végezni. A munkába a Debreceni Egyetem nálunk gyakorlatot végző hallgatóit is be kívánjuk vonni, akik remélhetően segítenek a módszertan kidolgozásában és terjesztésében. MARADJ OTTHON, MI SEGÍTÜNK ! Kérlek küld tovább, akinek csak tudod ezt a hírt !

 

Dr. Sullerné Márta, Fény Felé Alapítvány elnöke

Kapcsolat

9 + 14 =

Email

ffamentes@gmail.com

Cím

Kreatív Stúdió: 4026 Debrecen Csók u. 3.

Nyitva

Hétfő – Péntek

9.00 – 15.00

hu_HUHU_HU
en_GBEN hu_HUHU_HU