“Új Nap – Új Remények!”

02

2019. október

Fény Felé Alapítvány

Adománygyűjtő séta a Fény Felé Alapítvány Kincsesláda ház 11 lakója és Zsolti számára

Hajnali sétára vár minden bátor, kihívásokat kedvelő ismerősét, támogatóját a Fény Felé Alapítvány, aki szombaton hajnalban – ahelyett hogy másik oldalára fordul meleg ágyikójában – elkíséri alapítványunk adománygyűjtő követét, Berziné Járomi Mónikát (Világ-, Európa- és Paralimpiai bajnok, ötszörös világcsúcstartó úszó) a Debreceni Nagytemplomtól a Stadionig.
A Fény Felé Alapítvány jó ügye az, hogy Zsolti és 11 társa számára megépülhessen a Fény Felé Kincsesláda Ház Debrecenben, a Deák Ferenc utca 6. szám alatt, berendezhessük, a fogyatékkal élő fiatalok megkezdhessék “önálló életüket” A programról megtudhatnak többet:

Kincsesláda ház és a kerekesszék

A Fény Felé Alapítvány 20. éve munkálkodik azon, hogy Magyarországon fogyatékkal élők számára ne csak kizárólag a nagy, kerítéssel elzárt, zsúfolt intézményekben legyen hely, hanem kiscsoportos lakóotthonokban is ahol segítséggel önálló életet élhetnek, legyen munkahelyük, jövedelemhez juthassanak, amit saját ellátásukra tudnak fordítani.

A 20. éve működő Fény Felé lakóotthon mellett Debrecenben a Deák Ferenc utca 6. szám alatt már épül a Kincsesláda ház, ahol hamarosan 12 fogyatékkal élő fiatal számára támogatott lakhatást szolgáló bentlakásos szociális intézmény kezdi meg munkáját. A sétán minden regisztrált résztvevő 1 db „téglajegyet” kap tőlünk ajándékba. A kis levendula zsákocskát napközink ellátottai készítették bizonyítékul, hogy nem csak kapni, hanem adni is tudnak.

Az „Új Nap – Új Remények” egy új közösségi adománygyűjtő esemény, melynek központi eleme egy éjszaka végén induló és napfelkeltekor véget érő közös séta. A hajnali séta fő résztvevői olyan adománygyűjtő Követek, akik az eseményen való részvételükkel egy–egy általuk választott Jó Ügy javára gyűjtenek adományokat saját ismeretségi körükben.

Az esemény koncepciója, szellemisége két gondolat köré épül: az éjszakát követő hajnal, napfelkelte, amely a jövőbe vetett reményt, optimizmust jelképezi, valamint a közös séta, amely az egyének és szervezetek közötti együttműködést mintázza. Mindez minden politikai felhang nélkül, kizárólag a civil szervezetek tevékenységére és az adománygyűjtésre koncentrálva.

A hajnali séta tervezett dátuma 2019. október 5. (szombat). Helyszínei: Budapest, Székesfehérvár, Eger, Debrecen, Veszprém és Pécs.
A debreceni séta tervezett útvonala a Nagytemplomtól a Nagyerdei Stadionig. A tervezett indulási időpont 5.30 h, a napfelkelte időpontja 6.48 h, a program napfelkelte után egy közös reggelivel zárul.

Várjuk a sétára jelentkezők regisztrációját péntek 21 óráig: ffamentes@gmail.com címre

hu_HUHU_HU